Gradueringer

Første graduering gælder Vinylen, anden graduering gælder Cover og inder lomme.
Eksempel.: VG+/G+ = Very Good Vinyl, og Good Cover og inder lomme.

Mint [M]: Helt perfekt på enhver måde – sikkert aldrig spillet, måske endda stadig forseglet.

Near Mint [NM eller M-]: En næsten perfekt plade. Pladen viser ingen tydelige tegn på slid. Har de færreste mindre fejl, såsom næsten usynlig vinyl slid eller andre tegn på let/svag håndtering.
LP Coveret har ingen folder, søm splits eller anden synlig tilsvarende defekt. Ingen cut-out huller, og selvfølgelig er det samme gældende for andre indsatser, såsom inder lommer, plakater, lyriske tekster, og lignende. Dybest set i nærheden af Mint, ser nærmest ud som om du lige fået det hjem fra en pladebutik og fjernet folien.

Very Good Plus [VG +]: Viser nogle tegn på, at den er blevet spillet, og ellers godt håndteret af den tidligere ejer, der tog sig godt af denne. Pladens overflader kan vise nogle svage tegn på slitage, og kan have mindre skrammer eller meget lette/svage ridser, som ikke påvirker ens lytteoplevelse. Små ujævnheder/bølger som ikke påvirker lyden er OK. Hullet i midten er ikke ødelagt ved gentagne afspilninger.
Cover og inder lommen kan have en vis ring slid og/eller misfarvning, men bør være mindre mærkbar. Coveret og inder coveret kan have mindre slid såsom, let bøjede hjørner, eller mindre lille søm-split. Et LP cover kan have svage tegn på slid og kan også være skæmmet af et udskæring hul, en ind fræsning eller et klippet hjørne, som angiver det blev taget ud og solgt med rabat.

Very Good [VG]: Mange af de konstaterede mangler i en VG + plade er mere udtalt i en VG plade. Overflade støj kan opleves ved afspilning, især i stille passager og under sangens intro og fade, men vil ikke overdøve musikken ellers. Rille slid kan begynde at blive mærkbar, da lette ridser vil være dybe nok til at kunne føles med en negl, og som vil påvirke lyden.
Covers kan være skæmmet af at være skrevet på, eller har tape eller klistermærker (eller deres rester). Det samme vil være tilfældet for inder lommer, plakater, lyriske tekster, og lignende. Imidlertid vil det ikke være alle disse fejl på samme tid, det er kun en eller to af dem.

Good [G], Good Plus [G+]: God betyder ikke dårligt! En plade i God eller God Plus tilstand kan sættes på en pladespiller og vil spille igennem uden at springe over eller blive i samme rille. Men den vil have en hørbar overflade støj, samt ridser og synlig rille slid.
Coveret og inder lommen har søm splits, især på bunden eller på ryggen. Tape, skrivning, ring slid eller andre defekter vil begynde at skæmme objektet.

Poor [P], Fair [F]: Med mindre pladen er meget sjælden, ville jeg ikke forsøge at sælge en plade i denne tilstand. Den plade er meget ridset, meget skæv, og vil sikkert ikke spille igennem uden at springe eller gentage.
Coveret og inder lommen kan være vandskadet, opdelt på alle tre sømme og stærkt skæmmet af slid, tape og skrift. LP coveret holder næppe LP’en inde. Inder lommer har fuld søm split, og er skrevet på.